Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Huomioi, että tämä on sivu 3 yhteensä 486 sivusta. Sivuston etusivulla on tuoreimmat julkaisut.

Crimson Sun: "The Border"

 • Levyarvostelu julkaistiin maanantaina 16.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 3386 kertaa
 • Bändit:

Julkaistiin toukokuussa 2013Crimson Sunin "The Border" -EP:n etukannessa valkoisella värillä bändin logo ja sen alla punaisella levyn nimi.

Tässä on kyseessä jo vuonna 2001 perustetusta bändistä Hamina–Kotka–Kouvola-akselilta. Alun power metal -räpiköinnistä tyyli on muuttunut naislauluvetoiseksi melodiseksi metalliksi. Bändi keikkailee ahkerasti ja tekee jo uusiakin biisejä. Pannaanpa pyörimään!

Arvosteltavaksi päätynyt "The Border" ilmestyi toukokuussa 20133. Neljän biisin mittainen levy löytyy esimerkiksi Levykauppa Äxästä. Sitä aikaisemmin yhtyeeltä on ilmestynyt kolme demoasteista kiekkoa, joista vanhin on alkuvuodelta 2006.

Lue koko julkaisu…

Iron Maiden Helsingin Olympiastadionilla 20.7.2013!

Iron Maiden näyttää ottaneen tavakseen vierailla Helsingin Olympiastadionin lauteilla joka toinen vuosi. Tällä kertaa yhtye saapui nostalgiaa herättävän "Maiden England" -kiertueensa tiimoilta. Stadion täyttyi jälleen kunniakkaasti, ja yhdeksi lämppäriksi oli päässyt kotimainen Amorphis. Miten keikka kulki ja millaiset olivat fiilikset, siitä tässä!

Lue koko julkaisu…

For The Imperium Fullsteamille — huomenna alkaa rundi COB:n kanssa

Helsinkiläinen For The Imperium päättää koko kesän kestäneen uusien biisien kirjoituskautensa ja suuntaa huomenna Suomen-minikiertueelle yhdessä Children Of Bodomin kanssa. Turun Logomosta alkavan turneen keikkaillat avaa Lost Society.

For The Imperium on myös uuden solminut Suomen-keikkamyyntisopimuksen ja siirtyy Fullsteam Agency -yhtiölle, jossa seura on komeaa: Fullsteam myy tällä hetkellä myös muun muassa Michael Monroeta, Stam1naa, sekä Ismo Alankoa.

Lue koko julkaisu…

Metalliyhtye Tuoni osallistuu holhousyhteiskuntakeskusteluun uudella videollaan

 • Julkaistiin keskiviikkona 11.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2743 kertaa
 • Bändit:

Kuvassa TuoniRyhmäkuva metalliyhtye Tuonen kokoonpanosta, johon kuuluu viisi miestä seisomassa synkässä tunnelissa.

Uutta levyä valmisteleva lahtelainen industrial/metalpunk-yhtye Tuoni tarjoaa tuoretta materiaalia uuden videobiisin muodossa. "Räsäinen risti" on bändin uusin musiikkivideo, ja juhlistaa samalla kymmenen vuotta sitten alkunsa saaneen yhtyeen pyöreitä vuosia.

"Räsäinen risti" ottaa osaltaan kantaa mm. kuumana käyvään alkoholipoliittiseen keskusteluun sekä muihin yksilön vapautta ja vastuuta rajoittaviin lakiesityksiin ja kannanottoihin.

Tavallisiltakin ihmisiltä alkaa mennä usko järjestelmään ja valtaapitäviin, kun jatkuvilla säännöksillä ja tyhjänpäiväisillä lakiesityksillä yritetään ulkoistaa yksilön vastuu ja päätäntävalta viranomaisille, yhtyeen laulaja Aksu Hanttu kommentoi kappaleen viestiä.

Lue koko julkaisu…

"Wailings from the Metal Asylum Vol. 1" -kokoelma nyt kuultavissa

Julkaistaan digitaalisestiMusta tausta, jota vasten valkoisin ääriviivoin kirjoitettu Metal Asylum Promotions.

Raskaan rockin ja metallin promootioon keskittynyt tamperelainen Metal Asylum Promotions julkaisee ensimmäisen kokoelmalevynsä, joka koostuu neljästätoista MAP:n artistikatraaseen kuuluvan yhtyeen kappaleesta. Mukana on tämän hetken kovimpia ja mielenkiintoisimpia suuren valtavirran ulkopuolella kroolaavia kotimaisia bändejä, joiden tyylikirjo vaihtelee aina fuzz rockista death-, thrash- ja black metalin kautta doomiin sekä perinteisempään metalliin.

Aiemmin tänä ja viime vuonna julkaistujen biisien lisäksi kokoelmalla kuullaan myös aimo joukko uunituoreita ja osin julkaisemattomiakin kappaleita yhtyeiltä kuten Corpset, Shoraiders, Deadforger, A Phantom Pack of Black Hounds, Count De Nocte, Re-Armed ja Ghost Voyage. Kaikilta näiltä kokoonpanoilta on odotettavissa uudet julkaisut vielä tämän syksyn aikana.

Lue koko julkaisu…

Tuska 2013 -katsaus!

Tuska 2013 järjestettiin nyt kolmatta kertaa Helsingin Suvilahdessa, joka on jo vakiinnuttanut paikkansa mainiona kinkeripaikkana. Tänä vuonna mitään superhyperextraa ei ollut paikalle raahattu, vaan highlighteista vastasivat lähinnä King Diamond, Nightwish ja Testament. Lavarakenteita oli myös muuteltu siinä suhteessa, että enää ei ollut kahta isoa lavaa, vaan iso lava, ja toinen melko pieni, plus tietysti sisälava. Tämä aiheutti jonkin verran yleisön pullonkaulaa lavojen välillä. Porukkaa kuitenkin kertyi aurinkoiseen viikonloppuun ihan kelvollisesti, vaikka samaan viikonloppuun ajoittui Rammsteinin keikka toisaalla. Tässä pieni läpileikkaus festivaalin hienoimmista hetkistä!

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöiden "Pyhä Maa" -single julkaistaan 17.9.2013

 • Julkaistiin lauantaina 07.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2375 kertaa
 • Bändit:

Julkaistaan 17.9.2013Turmion Kätilöiden "Pyhä Maa" -singlen etukannessa punainen luuranko soittaa rumpua ja taustalla nähdään harmaata vanhaa paperia vasten ihmisolennon piirros.

Industrial metallia soittava Turmion Kätilöt välitti arvoituksellisen mediatiedotteen, joka kuuluu seuraavasti: Minä olen Nykänen, Frederik ja Halme. Murhamies, sekä Olof Palme. Antenneissa lähetys muukalaisten. Foliot hattuun ja oliot vittuun!

Singlemaistiaiseksi valitsimme levyltämme biisin joka voisi toimia parhaiten syrjäisillä kylillä, karvanoppaisissa ja katsastamattomissa pienissä autoissa. Kappale ehkä poikkeaa levyn kokonaisuudesta, mutta edustaa juuri sitä rakkauden valkovuotosotaa, jonka isämme ovat nähneet ja jonka kaikki toivottavasti tulevat näkemään joskus., bändi täsmentää.

Lue koko julkaisu…

Paradise Lost esiintyy ensi viikolla Lutakossa

 • Julkaistiin lauantaina 07.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2401 kertaa
 • Bändit:

Goottimetallin pioneeriyhtye Paradise Lost (www.paradiselost.co.uk) konsertoi Jyväskylässä ensi viikolla. Tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan juhlistava metallibändi nähdään tiistaina 10. syyskuussa Tanssisali Lutakossa. Vuonna 1988 perustettu Paradise Lost on toiminut monen tämän päivän metallibändin vaikuttajana. Yhtye julkaisi vuonna 1990 debyyttialbuminsa "Lost Paradise", joka edusti raakaa death/doom metallia. Seuraavana vuonna julkaistu "Gothic"-albumi esitteli bändin kehittyneempää death metal -äänimaailmaa naislaululla ja orkesterisovituksilla höystettynä. Paradise Lostin tyyli kehittyi yhä melodisempaan suuntaan vuonna 1995 julkaistulla "Draconian Times" -albumilla, jota pidetään yhtenä goottimetallialbumien kulmakivistä. Yhtye julkaisi 90-luvun loppupuolella syntikkavoittoiset goottirock-albumit "One Second" vuonna 1997 sekä "Host" vuonna 1999, mutta palasi vuonna 2007 raskaille juurilleen "In Requiem" -albumillaan. Paradise Lost on julkaissut 25-vuotisen uransa aikana yhteensä 13 albumia, joissa on niin rikottu kuin luotu uusia tyylisuuntia.

Lue koko julkaisu…

Englantilaisten doom-veteraanien 40 Watt Sun ensi kertaa Suomeen lokakuussa

Murskaavaa emotionaalista tunnelmointia esittävä 40 Watt Sun saapuu Suomeen ensi lokakuussa. Suurta kulttimainetta nauttineen doom-yhtye Warningin raunioille syntynyt bändi tulee soittamaan ensimmäisen Suomen keikkansa 19.10. ja paikkana on Helsingin Savoy-teatteri. Luvassa on spesiaalishow harvoin esiintyvältä triolta, jonka tavaramerkkinä ovat hidastempoiset, vahvoin melodioin rakennetut kappaleet, sekä yhtyeen nokkamiehen Patrick Walkerin syvästi henkilökohtaiset sanoitukset.

40 Watt Sun julkaisi kehutun debyyttialbuminsa "The Inside Room" vuonna 2011 ja tulevana syksynä yhtyeeltä ilmestyy kakkosalbumi, jonka materiaalia saadaan siis kuulla Savoy-teatterissa lähes tuoreeltaan. Illan avaa Satakunnasta lähtöisin oleva Betrayal at Bespin, jonka toiminta alkoi pienenä projektina, mutta on sittemmin laajentunut seitsemänhenkiseksi kokoonpanoksi. Yhtyeen tyylilajia on vaikea määritellä, koska se suhtautuu jokaiseen albumiinsa kuin yksittäiseen elokuvaan, jolloin musiikki muotoutuu kulloisenkin teeman ja konseptin mukaan. Betrayal at Bespinin yhteydessä mainittuja genrejä ovat useimmiten olleet post rock, post metal, progressiivinen rock ja elokuvamusiikki.

Lue koko julkaisu…

Khroma kiertää Eurooppaa syksyllä

 • Julkaistiin lauantaina 31.08.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2066 kertaa
 • Bändit:

Helsinkiläinen metal–elektro-yhtye Khroma tekee elo–lokakuussa 15 keikan mittaisen Euroopan-kiertueen, joka vie bändin Suomen kautta Baltiaan, Puolaan ja Saksaan. "Autumn Collapse 2013" -kiertue käynnistyy 30.8. Leipzigistä, Saksasta ja päättyy lokakuun puolivälissä Tallinnaan, Viroon.

Yhtye on vieraillut useasti Euroopassa, viimeksi keväällä 2013. Tällä kertaa kiertueella nähdään myös kaksi "Suomi-iltaa" Berliinissä ja Hampurissa, missä Khroma esiintyy yhdessä Apulanta- ja Bob Malmström -yhtyeiden kanssa.

Lue koko julkaisu…