Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Huomioi, että tämä on sivu 3 yhteensä 486 sivusta. Sivuston etusivulla on tuoreimmat julkaisut.

Metalliyhtye Tuoni osallistuu holhousyhteiskuntakeskusteluun uudella videollaan

 • Julkaistiin keskiviikkona 11.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2698 kertaa
 • Bändit:

Kuvassa TuoniRyhmäkuva metalliyhtye Tuonen kokoonpanosta, johon kuuluu viisi miestä seisomassa synkässä tunnelissa.

Uutta levyä valmisteleva lahtelainen industrial/metalpunk-yhtye Tuoni tarjoaa tuoretta materiaalia uuden videobiisin muodossa. "Räsäinen risti" on bändin uusin musiikkivideo, ja juhlistaa samalla kymmenen vuotta sitten alkunsa saaneen yhtyeen pyöreitä vuosia.

"Räsäinen risti" ottaa osaltaan kantaa mm. kuumana käyvään alkoholipoliittiseen keskusteluun sekä muihin yksilön vapautta ja vastuuta rajoittaviin lakiesityksiin ja kannanottoihin.

Tavallisiltakin ihmisiltä alkaa mennä usko järjestelmään ja valtaapitäviin, kun jatkuvilla säännöksillä ja tyhjänpäiväisillä lakiesityksillä yritetään ulkoistaa yksilön vastuu ja päätäntävalta viranomaisille, yhtyeen laulaja Aksu Hanttu kommentoi kappaleen viestiä.

Lue koko julkaisu…

"Wailings from the Metal Asylum Vol. 1" -kokoelma nyt kuultavissa

Julkaistaan digitaalisestiMusta tausta, jota vasten valkoisin ääriviivoin kirjoitettu Metal Asylum Promotions.

Raskaan rockin ja metallin promootioon keskittynyt tamperelainen Metal Asylum Promotions julkaisee ensimmäisen kokoelmalevynsä, joka koostuu neljästätoista MAP:n artistikatraaseen kuuluvan yhtyeen kappaleesta. Mukana on tämän hetken kovimpia ja mielenkiintoisimpia suuren valtavirran ulkopuolella kroolaavia kotimaisia bändejä, joiden tyylikirjo vaihtelee aina fuzz rockista death-, thrash- ja black metalin kautta doomiin sekä perinteisempään metalliin.

Aiemmin tänä ja viime vuonna julkaistujen biisien lisäksi kokoelmalla kuullaan myös aimo joukko uunituoreita ja osin julkaisemattomiakin kappaleita yhtyeiltä kuten Corpset, Shoraiders, Deadforger, A Phantom Pack of Black Hounds, Count De Nocte, Re-Armed ja Ghost Voyage. Kaikilta näiltä kokoonpanoilta on odotettavissa uudet julkaisut vielä tämän syksyn aikana.

Lue koko julkaisu…

Tuska 2013 -katsaus!

Tuska 2013 järjestettiin nyt kolmatta kertaa Helsingin Suvilahdessa, joka on jo vakiinnuttanut paikkansa mainiona kinkeripaikkana. Tänä vuonna mitään superhyperextraa ei ollut paikalle raahattu, vaan highlighteista vastasivat lähinnä King Diamond, Nightwish ja Testament. Lavarakenteita oli myös muuteltu siinä suhteessa, että enää ei ollut kahta isoa lavaa, vaan iso lava, ja toinen melko pieni, plus tietysti sisälava. Tämä aiheutti jonkin verran yleisön pullonkaulaa lavojen välillä. Porukkaa kuitenkin kertyi aurinkoiseen viikonloppuun ihan kelvollisesti, vaikka samaan viikonloppuun ajoittui Rammsteinin keikka toisaalla. Tässä pieni läpileikkaus festivaalin hienoimmista hetkistä!

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöiden "Pyhä Maa" -single julkaistaan 17.9.2013

 • Julkaistiin lauantaina 07.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2327 kertaa
 • Bändit:

Julkaistaan 17.9.2013Turmion Kätilöiden "Pyhä Maa" -singlen etukannessa punainen luuranko soittaa rumpua ja taustalla nähdään harmaata vanhaa paperia vasten ihmisolennon piirros.

Industrial metallia soittava Turmion Kätilöt välitti arvoituksellisen mediatiedotteen, joka kuuluu seuraavasti: Minä olen Nykänen, Frederik ja Halme. Murhamies, sekä Olof Palme. Antenneissa lähetys muukalaisten. Foliot hattuun ja oliot vittuun!

Singlemaistiaiseksi valitsimme levyltämme biisin joka voisi toimia parhaiten syrjäisillä kylillä, karvanoppaisissa ja katsastamattomissa pienissä autoissa. Kappale ehkä poikkeaa levyn kokonaisuudesta, mutta edustaa juuri sitä rakkauden valkovuotosotaa, jonka isämme ovat nähneet ja jonka kaikki toivottavasti tulevat näkemään joskus., bändi täsmentää.

Lue koko julkaisu…

Paradise Lost esiintyy ensi viikolla Lutakossa

 • Julkaistiin lauantaina 07.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2357 kertaa
 • Bändit:

Goottimetallin pioneeriyhtye Paradise Lost (www.paradiselost.co.uk) konsertoi Jyväskylässä ensi viikolla. Tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan juhlistava metallibändi nähdään tiistaina 10. syyskuussa Tanssisali Lutakossa. Vuonna 1988 perustettu Paradise Lost on toiminut monen tämän päivän metallibändin vaikuttajana. Yhtye julkaisi vuonna 1990 debyyttialbuminsa "Lost Paradise", joka edusti raakaa death/doom metallia. Seuraavana vuonna julkaistu "Gothic"-albumi esitteli bändin kehittyneempää death metal -äänimaailmaa naislaululla ja orkesterisovituksilla höystettynä. Paradise Lostin tyyli kehittyi yhä melodisempaan suuntaan vuonna 1995 julkaistulla "Draconian Times" -albumilla, jota pidetään yhtenä goottimetallialbumien kulmakivistä. Yhtye julkaisi 90-luvun loppupuolella syntikkavoittoiset goottirock-albumit "One Second" vuonna 1997 sekä "Host" vuonna 1999, mutta palasi vuonna 2007 raskaille juurilleen "In Requiem" -albumillaan. Paradise Lost on julkaissut 25-vuotisen uransa aikana yhteensä 13 albumia, joissa on niin rikottu kuin luotu uusia tyylisuuntia.

Lue koko julkaisu…

Englantilaisten doom-veteraanien 40 Watt Sun ensi kertaa Suomeen lokakuussa

Murskaavaa emotionaalista tunnelmointia esittävä 40 Watt Sun saapuu Suomeen ensi lokakuussa. Suurta kulttimainetta nauttineen doom-yhtye Warningin raunioille syntynyt bändi tulee soittamaan ensimmäisen Suomen keikkansa 19.10. ja paikkana on Helsingin Savoy-teatteri. Luvassa on spesiaalishow harvoin esiintyvältä triolta, jonka tavaramerkkinä ovat hidastempoiset, vahvoin melodioin rakennetut kappaleet, sekä yhtyeen nokkamiehen Patrick Walkerin syvästi henkilökohtaiset sanoitukset.

40 Watt Sun julkaisi kehutun debyyttialbuminsa "The Inside Room" vuonna 2011 ja tulevana syksynä yhtyeeltä ilmestyy kakkosalbumi, jonka materiaalia saadaan siis kuulla Savoy-teatterissa lähes tuoreeltaan. Illan avaa Satakunnasta lähtöisin oleva Betrayal at Bespin, jonka toiminta alkoi pienenä projektina, mutta on sittemmin laajentunut seitsemänhenkiseksi kokoonpanoksi. Yhtyeen tyylilajia on vaikea määritellä, koska se suhtautuu jokaiseen albumiinsa kuin yksittäiseen elokuvaan, jolloin musiikki muotoutuu kulloisenkin teeman ja konseptin mukaan. Betrayal at Bespinin yhteydessä mainittuja genrejä ovat useimmiten olleet post rock, post metal, progressiivinen rock ja elokuvamusiikki.

Lue koko julkaisu…

Khroma kiertää Eurooppaa syksyllä

 • Julkaistiin lauantaina 31.08.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2011 kertaa
 • Bändit:

Helsinkiläinen metal–elektro-yhtye Khroma tekee elo–lokakuussa 15 keikan mittaisen Euroopan-kiertueen, joka vie bändin Suomen kautta Baltiaan, Puolaan ja Saksaan. "Autumn Collapse 2013" -kiertue käynnistyy 30.8. Leipzigistä, Saksasta ja päättyy lokakuun puolivälissä Tallinnaan, Viroon.

Yhtye on vieraillut useasti Euroopassa, viimeksi keväällä 2013. Tällä kertaa kiertueella nähdään myös kaksi "Suomi-iltaa" Berliinissä ja Hampurissa, missä Khroma esiintyy yhdessä Apulanta- ja Bob Malmström -yhtyeiden kanssa.

Lue koko julkaisu…

Lutakko syttyy lauantaina liekkeihin

 • Julkaistiin tiistaina 27.08.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2480 kertaa
 • Bändit: ,

Jyväskylän Tanssisali Lutakossa sekä viereisellä parkkialueella soi punk, rap, metalli, vaihtoehtorock ja jopa free jazz lauantaina 31.8. Lutakon kesäloman päättymisen ja syksyn keikkakauden alkamisen merkiksi. Kahdeksannet Lutakko Liekeissä -juhlat alkavat iltapäivällä jo kello 13:n jälkeen ja viimeinen, päivän 16. esiintyjä, jyväskyläläinen thrash metal -sensaatio Lost Society, aloittaa puoliltaöin. Pihalla musisointi päätyy tasan klo 00, jolloin Alibi-lehden käsittelemistä aihepiireistä inspiroitunut Rytmihäiriö lopettaa esiintymisensä.

Kevyempää linjaa festivaalin kattauksessa edustavat akustinen brittitrubaduuri TV Smith sekä maamme arvostetuimpiin lukeutuva jazz-yhtye Black Motor, jonka esityksessä on mukana myös räppäri Hannibal. Myös suositut Asa & DJ Polarsoul sekä Laineen Kasperi & Palava Kaupunki tarjoavat kuultavaa rap-musiikin ystäville.

Lue koko julkaisu…

Amorphis Tampereen Pakkahuoneelle 27.12.2013

 • Julkaistiin maanantaina 26.08.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2262 kertaa
 • Bändit:

Metalliryhmä Amorphis nähdään perjantaina 27. joulukuuta esiintymässä Tampereen Pakkahuoneella tukibändin kanssa. Illan ovet avautuvat kello 19 aikaan. Ennakkoon Tiketin kautta nyt tilattavissa olevat pääsyliput maksavat 27 euroa. Ikäraja on K15/K18. Tapahtuman järjestää Finnish Metal Events Oy.

Amorphis sukeltaa seuraavaan keikkaputkeensa syyskuun 14. päivä, kun se nähdään esiintymässä Helsingistä lähtevässä Radio Rock Cruisessa. Sen jälkeen yhtye soittaa Venäjällä, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, josta Kalevala-aiheisen metallin takojat hyppäävät lokakuussa Australiaan ja sieltä Aasiaan.

Lue koko julkaisu…

Kotimainen Evil Drive julkaisee neljä tuoretta kappaletta!

 • Julkaistiin lauantaina 24.08.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2171 kertaa
 • Bändit:

Kotimainen metallitulokas Evil Drive on julkaissut neljä täysin uutta kappaletta yleisön kuunneltavaksi. Kappaleet löytyvät yhtyeen SoundCloud-profiilista. Bändi perustettiin tämän vuoden tammikuussa ja siitä lähtien orkesteri on työstänyt omaa materiaaliaan ja kappaleita on kasassa jo albumin verran. Yhtyeen kotisivut julkaistaan lähitulevaisuudessa ja myös musiikkivideo ilmestyy vielä kuluvan vuoden aikana. Musiikkityyliltään ED edustaa melodisempaa metallia thrash-vaikutteilla höystettynä. Yhtyeen keulilla häärii näyttävä ja voimakasääninen naisvokalisti Viktoria Viren, jonka ulosanti koostuu sekä puhtaista, että raskaammista vokaalisuorituksista.

Lue koko julkaisu…