Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Mättö ja bändit: Minkä tyylistä metallimusiikkia kuuntelet?

kuopassa


Metallimualimassahan on mahtavasti eri alatyylejä, jotka vaihtelevat aina äärimmäisyyksiä tavoittelevasta räiskinnästä (esim. extreme metal) kansanmusiikkisoittimia käyttävään metallimurinaan.

Uteliaisuuttani utelen, että mikä on se metalligenre, joka on parhaiten edustettuna sinun levyhyllyssäsi? Omalla kohdalla näyttää melodisempi black metal olevan voitolla, tai näin siis ainakin CD-kokoelmassa. Digitaalisessa muodossa olevaa musiikkia löytyy monipuolisesti: Sentencediä, Dark Funeralia, Mirzadehia, Aebaa, Uhrilehtoa, Old Man's Childia... MP3-kokoelmaan kuuluu vieläpä sellaisiakin artisteja, jotka eivät ole kuulleetkaan metallimusiikista. Taustamusiikkia.

Allekirjoitus: Metallifoorumin toimintoihin liittyvien kysymysten lisäksi myös mediatiedotteita ja juttuvinkkejä voi lähettää sähköpostiosoitteeseen info@metallimusiikki.net.

adamant

Kuuntelen monenlaista musiikkia, vaikka myönnettäköön että metalli onkin musiikkimakuni jykevin pilari tällä hetkellä (ja aina ollutkin).

Metalligenrejen joukosta tulee useimmiten kuunneltua death metallia ja sitä löytyykin levyhyllystä eniten. Bändit kuten Cryptopsy, Death ja Nile pyörii tiuhaan soittimissa. Lisäksi hyllystä löytyy thrashiä (esim. Anthrax, vanha Metallica), doomia (esim. Skepticism, Reverend Bizarre) sekä paljon muuta.

Erikoisuutena voisi mainita mielenkiintoni kansanmusiikkisoittimia käyttäviin metallibändeihin. Erityisesti Metsatöll toimii sekä Moonsorrow on ihan kuunneltavaa. Tästä "folk metal" genrestä sen sijaan minulla on paha maku suussa; minkäänmoiset humppa-synailoittelu-mukafolk-metallibändit eivät aiheuta muuta kuin inhoreaktion. Sen takia tuleekin usein kuunneltua ihan rehtiä kansamusiikkia, jossa sentään paikoin on kunnolla asennetta mukana. Suositelkaahan minulle jotain hyvää kansanperinteisiin päin kallellaan olevaa metalliorkesteria, olisi nimittäin mukava löytää jotain uutta. Ja nämä Finntrollit, Ensiferumit ja Turisakset eivät sitten ole yhtään sitä mitä haen.

kuopassa


Lainaus: adamant Erityisesti Metsatöll toimii sekä Moonsorrow on ihan kuunneltavaa.

Hahaha. Metsatöll on niiiin hauska. Bändin nettisivuilta tai jostain latailin biisit "Sakste sajatus" ja "Nüüd elage hästi minu sõbrad", jotka molemmat ovat olleet välillä ahkerassa soitossa. Tuo ensin mainittu on niin älyvapaa, ettei kovin vakavasti kehtaa ottaa. Kieli kuulostaa hauskalta kun se muistuttaa kovin suomea, mutta ei siitä siltikään selvää saa.

Lainaus: adamant Suositelkaahan minulle jotain hyvää kansanperinteisiin päin kallellaan olevaa metalliorkesteria [...]

Onko tuo Korpiklaani ja sen edeltäjänä toiminut Shaman on tuttuja? Raskaampaa runnomista tarjoaa Suidakra, johon voit tutustua näppärästi esimerkiksi musiikkivideon "The IXth Legion" kautta. Suidakra käyttää säkkipillejä ainakin tuossa biisissä, joka kuulostaa melkoisen hyvältä.

Edittiä: Lainaukset kuntoon.

Allekirjoitus: Metallifoorumin toimintoihin liittyvien kysymysten lisäksi myös mediatiedotteita ja juttuvinkkejä voi lähettää sähköpostiosoitteeseen info@metallimusiikki.net.

Swanette

Lainaus: kuopassa Korpiklaani ja sen edeltäjänä toiminut Shaman
Korpiklaani on kyllä loistava sen perusteella mitä olen heidän musiikkiaan kuullut. En muuten niin kovasti perusta folk-tyylisestä metallista (tyyliin Moonsorrow, Turisas jne), mutta Korpiklaani on mielestäni erilainen. Tietyllä tavalla osa niistä biiseistä on niin hauskojakin ettei niistä voi olla pitämättä, ja osa on sitten muuten vain hienoja ja jollain tapaa tunnelmallisia. En ole kyllä kauhean paljon Korpiklaanin musiikkia kuullut, että sikäli käsitykseni bändistä on vähän pintapuolinen.

Metallitar


Aika laidasta laitaan. Ihan goottirockia enimmäkseen tosiaan. Mutta metallia ihan oikeastaan kaikenlaista. Ainoastaan oikeastaan doom metallia,white metallia,speed ja tollaset ei tule kuunneltua. Enimmäkseen viikinki-black-death-metallilinjalla mennään.

Allekirjoitus: Treacherous Foetus

TheSecret


Minä kuuntelen metallia aika laidasta laitaan, en itseasiassa ole vielä törmännyt sellaiseen metalligengreen josta en pitäisi. Riippuu aikalailla mielialasta että mitä milloinkin tekee mieli kuunnella.

Tietenkin, aina jostain tyylisuunnasta tykkää enemmän kuin jostain toisesta. Minun levyhyllyni edustetuimmat suuntaukset ovat ovat melodinen death metal, doom- ja goottimetalli. Pidän itseasiassa hyvin paljon melodisesta metallista. Sitten taas jotain black metallia tai muuta mäiskettä tulee kuunneltua vähän harvemmin, oikastaan silloin kun on mieli maassa ja tuntuu siltä että mistään ei tule mitään.

Allekirjoitus: Ihmiselle on enemmän etua siitä, että kukin saa elää mielensä mukaan kuin että hänet pakotettaisiin elämään niin kuin kaikista muista näyttäisi parhaalta.
- J. S. Mill

kuopassa


Lainaus: Swanette Tietyllä tavalla osa niistä biiseistä on niin hauskojakin ettei niistä voi olla pitämättä [...]

Niinpä, osuit (a)asian ytimeen. Bändiltähän löytyy aika monelta julkaisulta noita juomalauluja, kuten nyt vaikka "Beer beer".

Allekirjoitus: Metallifoorumin toimintoihin liittyvien kysymysten lisäksi myös mediatiedotteita ja juttuvinkkejä voi lähettää sähköpostiosoitteeseen info@metallimusiikki.net.

Crystalic


lähinnä minun musiikki makuuni kuuluu erilaiset melodiset metallibändit. koska en pidä niin kovasti monien suuren luokan bändien kaupallistumisesta turvaudun usein tälläisiin ns."puskabändeihin" mitä kuulee ihan vahingossa tai sitten vaan esim.mikserissä kuunnellen. nyt tämän hetkinen suosikkini on 4order jota ensin tuli kuunneltua goottinetissä

kuopassa


Lainaus: Crystalic koska en pidä niin kovasti monien suuren luokan bändien kaupallistumisesta [...]

Sama meininki täälläkin, ainakin silloin tällöin. Sehän tuntuu välillä aika harmilliselta jos joku bändi, minkä löysin jo aikoja sitten, onkin nyt noussut kaiken kansan tietoisuuteen. Esimerkiksi Cradle Of Filth oli joskus "Dusk & Her Embrace" -albumin aikoihin todella fantastinen yhtye, joka ei ollut muotihevarien levyhyllyissä, mutta, mutta... Nyt sitten lissut ja muut angstiset teinit fanittavat sitä. Ei kohta kehtaa julkisesti tunnustaa kuuntelevansa COF:in musiikkia sen takia kun se yhdistetään teinigoottien musiikiksi.

Ai sä kuuntelet niiq Koffii, daa? Se on ihan uitun teinigoottiii, niii11! Raxupoxu daa.

Allekirjoitus: Metallifoorumin toimintoihin liittyvien kysymysten lisäksi myös mediatiedotteita ja juttuvinkkejä voi lähettää sähköpostiosoitteeseen info@metallimusiikki.net.

Swanette

Lainaus: kuopassa Ei kohta kehtaa julkisesti tunnustaa kuuntelevansa COF:in musiikkia sen takia kun se yhdistetään teinigoottien musiikiksi.
No niinpä. Mainitsin kerran eräälle tuttavalleni pitäväni joistakin Cradle of Filthin kappaleista, ja heti sain kuulla, että "sitähän kuuntelevat vain angstiset pikkukakarat" tai jotakin sinnepäin. -.-

Vastauksesi

Vain yhteisön jäseneksi liittyneet henkilöt voivat lähettää foorumille ja Metallimusiikki.net-sivustolle viestejä. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ennen kuin lähetät viestin, tai rekisteröi itsellesi ensin käyttäjätunnus.