Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Ääniä haudan takaa – 20-vuotta sitten lopettaneen Abhorrence -yhtyeen jäämistö julkaistaan

Ruskea pohjaväri, jonka päälle kiinnitetty teipillä mustavalkoinen piirros olennon karjuvasta naamavärkistä, jonka yllä Abhorrence-logo.Julkaistaan 30.5.2012

Kotimaisen death metallin esihistoria nostaa jälleen puoliksi mädäntynyttä päätään, kun pääkaupunkilaisen Abhorrence-yhtyeen hengentuotokset onnistutaan kokoamaan julkaisukelpoiseen kuosiin. Parhaiten orkesteri tunnetaan maailmalla siitä, että sen perustajajäsen Tomi Koivusaari aloitti Abhorrencen päätyttyä Amorphis-nimisen yhtyeen, jonka kalevalainen kuolometalli on ollut maailmalla kysyttyä tavaraa jo 20 vuotta.

Kuuluisasta seuraajastaan huolimatta Abhorrence ennätti hieman yli vuoden mittaisena elinaikanaan nostattaa ennennäkemättömiä aaltoja halki globaalien death metal -piirien. Yhtye ei ehtinyt julkaista kuin "Vulgar Necrolatry" -demon sekä nimeään kantaneen seitsentuumaisen EP-levyn, mutta sen nimi oli nopeasti intohimoisten harrastajien huulilla. Perimätiedon mukaan amerikkalaisen suuryhtiön Relapse Recordsin johtaja suostui levytyssopimukseen Amorphisin kanssa vain sillä ehdolla, että he levyttävät Abhorrencen demon nimikappaleen uudestaan — kuten sitten tapahtuikin.

Svart Recordsin nyt julkaisema "Completely Vulgar" -kokoelma pyrkii olemaan mahdollisimman täydellinen katsaus Abhorrencen jälkipolville säilyneeseen tuotantoon. Se sisältää sekä "Vulgar Necrolatry" -demon, EP-levyn että myös puolituntisen livetallenteen Turusta vuodelta 1990. Hieman yli tunnin mittainen kokoelma-CD vie kuulijansa syvälle Vantaan kaupungin peruskoululaitoksen bänditiloihin ja sieltä Auran panimolle seuraamaan aikakautensa elinvoimaisimman underground-musiikkityylin peruskivien laskemista. Kiekko on ennakkotilattavissa suoraan levy-yhtiön nettikaupasta, josta löytyy kokoelmasta kolme eri versiota.

Abhorrence oli:

  • Jukka Kolehmainen (laulu)
  • Tomi Koivusaari (kitara)
  • Kalle Mattsson (kitara)
  • Jussi Ahlroth (basso)
  • Kimmo Heikkinen (rummut, 1989–1990)
  • Mika ‘Arkki’ Arnkil (rummut, 1990)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 98 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.