Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Amorphis uransa ensimmäiselle Australian-kiertueelle

  • Julkaistiin tiistaina 07.05.2013.
  • Luettu 1053 kertaa
  • Bändit:

Ruskeasävyinen promopotretti Amorphis-bändin kokoonpanosta. Etualalla bändin rastapäinen ja viiksekäs laulaja.Etualalla Tomi Joutsen

Metalliyhtye Amorphis tekee uransa ensimmäiset Australian-keikkansa lokakuussa. Yli kaksi vuotta kestävä maailmankiertue pysähtyy Australiassa neljän keikan verran — ensimmäinen show nähdään Sydneyssä 11. lokakuuta. Muut keikkakaupungit ovat Brisbane, Melbourne ja Perth.

Amorphis julkaisi yhdennentoista albuminsa, nimeltään "Circle", 19. huhtikuuta. Albumi nousi Suomessa heti julkaisunsa jälkeen sekä virallisen albumilistan että Rumban albumilistan ykköspaikalle. "Circle" nousi Brittien rock-albumilistalla sijalle #14 ja Saksan albumilistan sijoitus #13 on yhtyeen uran paras kyseisessä maassa. Amorphis nousi myös naapurimaamme Ruotsin albumilistalle ensimmäistä kertaa uransa historiassa ollen ensimmäisellä viikolla sijalla #33.

"Circle" on saanut pelkästään ylistäviä arvioita kriitikoilta; mm. Soundi- ja Inferno-lehdet antoivat albumille arvosanaksi 4/5. Musiikin laittaessa ajatukset ja mielikuvituksen liikkeelle, kyseessä ei voi olla mitä tahansa tuuttausta. Erikoisen suuri yhtye Amorphis onkin, eikä sen kokonaisvaltaista verrattomuutta pysty sanoin täysin selittämään, kuvailee Soundin arviossaan Eero Kettunen.

"Circle"albumin on tuottanut ja miksannut Hypocrisy ja Pain-yhtyeistä tuttu Peter Tägtgren. Tägtgren on aiemmin tuottanut mm. Children of Bodomia, Immortalia, Dimmu Borgiria ja Sabatonia. Albumin toinen single "The Wanderer" ilmestyi digitaalisesti perjantaina 12. huhtikuuta. Kuuntele kappale täältä. Albumilta on julkaistu aiemmin kolme kappaletta lyriikkavideoiden muodossa; "Shades Of Grey", "Hopeless Days" sekä "Enchanted By The Moon".

Amorphis esiintyi levynjulkaisupäivänä 19.4. Tel Avivissa ja starttasi samalla yli kaksi vuotta kestävän maailmankiertueensa. Jo julkaistut keikkapäivät voi katsoa yhtyeen nettisivuilla osoitteessa www.amorphis.net.

Amorphis on:

  • Tomi Joutsen (laulu)
  • Esa Holopainen (kitara)
  • Tomi Koivusaari (kitara)
  • Santeri Kallio (kosketinsoittimet)
  • Niclas Etelävuori (basso)
  • Jan Rechberger (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 172 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.