Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Amorphis: "Circle"

 • Julkaistiin lauantaina 16.02.2013.
 • Luettu 1488 kertaa
 • Bändit:

Erittäin yksityiskohtainen ja harmaasävyinen piirros ihmisestä, jonka pää on kuin hauenleukojen välissä. Kuvan alaosassa Amorphiksen logo.Julkaistaan 19.4.2013

Kalevalasta usein biiseihinsä ideat hakevat Amorphis tuo uransa 11. studioalbumin esiin huhtikuussa. Huhtikuussa yhtye soittaa myös koko "Circle"-levynsä biisit yleisölle. Erityinen julkaisujuhla koetaan 25.4. Helsingin Circuksessa. Albumi puolestaan ilmestyy jo muutamaa päivää sitä ennen, perjantaina 19. huhtikuuta, Nuclear Blast Recordsin kautta. Se nauhoitettiin osittain Hollolassa, osittain Helsingissä. Kiekon lopullinen kansitaide paljastettiin tammikuun lopussa ja sen jälkeen on varmistettu, että "Circle" ilmestyy kappalemäärältään rajoitettuna erikoispainoksenakin; CD:n ja DVD:n sisältävänä digibook-versiona. Se sisältää albumin tekemisestä kertovan dokumenttielokuvan sekä musiikkivideon "Nightbird’s Song".

"Circle" on seuraaja Amorphiksen vuonna 2011 ilmestyneelle "The Beginning of Times" -lätylle. Ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen yhtye ei antanut levyä Marco Hietalan vaan tällä kertaa Peter Tägtgrenin tuotettavaksi.

Albumin kansitaiteen toteutti Tom Bates. Amorphiksen vokalisti Tomi Joutsenen mukaan tämä mystinen ja sukupuoleton henkilö esittää henkiopasta, joka on lähetetty toisesta ajasta ja paikasta auttamaan elämässä suunnan löytämisessä.

"Circle"-albumin kappaleet:

 1. Shades Of Gray
 2. Mission
 3. The Wanderer
 4. Narrow Path
 5. Hopeless Days
 6. Nightbird’s Song
 7. Into The Abyss
 8. Enchanted By The Moon
 9. A New Day
 10. Dead Man’s Dream (bonuskappale)

Amorphis on:

 • Tomi Joutsen (laulu)
 • Esa Holopainen (kitara)
 • Tomi Koivusaari (kitara)
 • Santeri Kallio (kosketinsoittimet)
 • Niclas Etelävuori (basso ja taustalaulu)
 • Jan Rechberger (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 122 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.