Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Beneath Unique Leader Recordsille.

  • Julkaistiin perjantaina 10.12.2010.
  • Luettu 678 kertaa
  • Bändit:

Islantilainen kuolonmetalliyhtye Beneath tiedotti aikaisemmin tällä viikolla ryhtyneen Unique Leader Recordsin artistiksi. Levytyssopimus mahdollistaa Beneathin uuden albumin julkaisemisen. Teos saapunee kauppoihin ensi vuoden alussa. Sen yksityiskohtia ei ole vielä kerrottu — tiedossa on, että levyllä kuullaan yhteensä yhdeksän biisiä. Ryhmä levitti heinäkuun aikana albumin luomisprosessista kertovia videopäiväkirjamerkintöjä YouTube-kanavalleen. Debyyttialbumin toteuttamisen vaiheista kertovat klipit ovat vuosilta 2009 ja 2010. Beneath nauhoitti albumin rumpuraidat Sundlaugin-studiossa, joka sijaitsee vanhassa uimahallissa Islannissa. Teos miksattiin Meshuggahille, Behemothille ja Keep Of Kalessinille töitä tehneen Daniel Bergstrandin kanssa.

Beneathin debyyttialbumin etukannen tulee piirtämään Raymon Swanland. Kannen taakse laitettava musiikkiaineisto on Beneathin mukaan raivokkaan nopeaa ja teknisesti taitavaa death metallia, joka on omintakeisella islantilaisella otteella höystetty. Yhtye hakee musiikkiinsa vaikutteita genrerajansa ulkopuoleltakin pyrkiessään luomaan sopan, jossa vanhan koulukunnan tunnelma yhdistyy moderniin death metalliin.

Yhtye on uransa aikana julkaissut yhden EP-levyn. Helmikuussa 2010 ilmestynyt “Hollow Empty Void” julkaistiin yhdysvaltalaisen Mordbrann Musikkin kautta. Kiekko sisältää kuusi ääniraitaa, joista kaksi viimeistä ovat live-esiintymisistä nauhoitettuja. Bändi solmi Kaliforniasta käsin toimivan Mordbrann Musikkin kanssa sopimuksen debyytti-EP:n julkaisemista varten maailmanlaajuisessa mittakaavassa. Sopimuksen synnystä tiedotettiin edellisen vuoden lokakuussa. Sopimuksen luomisen aikaan Beneath paljasti sen kokoonpanoon kuuluvat jäsenet ovat entisiä ja nykyisiä Sororiciden, Changerin ja Atrumin sekä Diaboluksen jäseniä.

Beneath on:

  • Gisli Sigmundsson (laulu)
  • Johann Ingi Sigurdsson (kitara)
  • Unnar Sigurdsson (kitara)
  • Gisli Runar Gudmundsson (basso)
  • Ragnar Sverrisson (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 140 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.