Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Edenbridge: rumpali erosi.

 • Julkaistiin lauantaina 31.03.2007.
 • Luettu 850 kertaa
 • Bändit:

Lähes mustavalkoinen valokuva Edenbridge-ryhmän jäsenistä, joista kolme on mustiin pukeutunutta miestä ja yksi valkoiseen vaateparteen pukeutunut nainen. Nainen seisoo miehien edessä ja hänellä on pitkät mustat hiukset.Itävaltalaisen sinfonista metallia takova Edenbridge on eronnut rumpalistaan, Roland Navratilista, johtuen henkilökohtaisista, musiikillisista ja taloudellisista erimielisyyksistä. Bändi ei ole vielä paljastanut korvaavan pellintakojan nimeä.

Muutama kuukausi sitten Edenbridge teki sopimuksen Napalm Recordsin kanssa. Yhtye aikoo julkaista kokoelmalevyn, “The Chronicles of Eden”, joka sisältää ryhmän harvinaisimpia ja parhaita biisejä. Kokoelmalevy on tupla-CD.

“The Chronicles of Eden” -kokoelmalevy julkaistaan rajoitettuna digipack-versiona 25. päivä toukokuuta. Kokoelmajulkaisun ensimmäinen CD sisältää kolme uutta ja aikaisemmin julkaisematonta biisiä. Lisäksi levylle on laitettu kaikki Japanin- ja Euroopan-bonuskappaleet, mitkä on julkaistu bändin single-levyillä. CD n:o 2 sisältää bändin valitsemat “parhaat palat” Edenbridgen viideltä studioalbumilta.

Edenbridge-yhtyeen jäsenet seisovat vehreässä laaksossa, jota ympäröi korkeat ja paljaat vuoret. Taivas on sininen, pilvinen. Kuvassa taaempana kolme mustiin asuihin pukeutunutta miestä, joista jokaisella pitkät hiukset. Etualalla valkoiseen toppiin ja ha

NR:n kautta ensimmäinen julkaistava kiekko tulee ilmestymään ensi vuoden keväällä. Albumin tuotantovaihe on alustavasti ajastettu alkamaan ensi syksynä. Edenbridge on jo saanut kirjoitettu uudelle levylle neljä biisiä — lisäksi bändi tulee tekemään töitä yhdessä Tsekin soitinorkesterin kanssa ensimmäistä kertaa uransa aikana. Ilmeisesti uusi yhtyeen pitkäsoitto tulee sisältämään orkestraalisia osuuksia.

Edenbridgen viides albumi on “The Grand Design”, mikä julkaistiin viime vuoden puolella. USA:n levy valloitti kuitenkin vasta 30. päivä tammikuuta aikaisemmin mainitun Napalm Recordsin avustuksella. Kiekko on jatkoa yhtyeen vuonna 2004 julkaisemalle “Shine”-nimiselle rykäisylle. “The Grand Design” äänitettiin itävaltalaisessa The Farpoint Station -studiossa ja englantilaisessa Thin Ice Facility -laitoksessa, jossa ryhmän apumiehenä toimi Thresholdin takapiru, Karl Groom.

“The Grand Design” -albumin kappaleet:

 1. Terra Nova
 2. Flame Of Passion
 3. Evermore
 4. The Most Beautiful Place
 5. See You Fading Afar
 6. On Top Of The World
 7. Taken Away
 8. The Grand Design
 9. Empire Of The Sun (bonuskappale)

Edenbridge on:

 • Sabine Edelsbacher (laulu)
 • Lanvall (Arne Stockhammer) (kitara ja kosketinsoittimet)
 • Frank Bindig (basso)
 • Robert Schoenleitner (kitara, kiertuejäsen)

Yhtye perustettiin vuoden 1998 puolella kitaristi ja kosketinsoittaja Arne Stockhammerin, basisti Kurt Bednarskyn ja laulaja Sabine Edelsbacherin toimesta. Tuohon aikaan yhtyeen kokoonpano saatiin täydelliksi kun rumpali Roland Navrati liittyi bändin jäseneksi. Edenbridge ei suotta viivytellyt, vaan siirtyi studioon vuoden 1999 puolella. Yhtye sai levytyssopimuksenkin samana vuonna Massacre Recordsilta. Esikoisalbumin nimi on “Sunrise in Eden” ja se julkaistiin v. 2000 syksyllä.

Bändi vahvisti rivejään värväämällä ryhmän kokoonpanoon toisenkin kitaristin, Georg Adelmannin_. Mies liittyi Edenbridgeen helmikuussa 2000, mutta ei kuitenkaan jäänyt paikoilleen, sillä hän hylkäsi yhtyeen seuraavan vuoden tammikuussa. Adelmannin tilalle hankittiin Andreas Eiblar. Tällä kokoonpanolla rytmiryhmä julkaisi “Arcana”-albumin vuonna 2001. Kiertueen bändi teki seuraavana vuonna — keikkailun aikana bändin basisti ja perustajajäsen päättivät lähteä yhtyeestä. Edenbridge ei hyytynyt, vaan julkaisi “Aphelion”-nimisen pitkäsoiton saman vuoden marraskuussa.

Seuraava albumi, joka äänitettiin livenä, on “A Livetime In Eden”, joka julkaistiin vuoden 2004 elokuussa. Kyseistä kiekkoa seurasi em. “Shine”-levyn julkaisu saman vuoden lokakuussa. Nyt bändiin liittyi uusi basisti, Frank Bindig ja sitten saman vuoden joulukuussa kitaristi Eibler päätti erota yhtyeestä. Miehen tilalle hankttiin Martin Mayr, josta tuli Edenbridgen vakituinen jäsen vuoden 2005 kesäkuussa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 421 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.