Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Ensiferum: Meiju Enho erosi.

  • Julkaistiin tiistaina 11.09.2007.
  • Luettu 3120 kertaa
  • Bändit:

Ensiferumin viisipäinen joukkue seisoo rivissä metsäpirtin edessä tummansinisen taivaan alla. Vasemmassa laidassa seisoo valkoiseen kaapuun sonnustautunut mustahiuksinen nainen. Muut ovat pitkähiuksisiä miehiä. Heillä on kasvoillaan jonkinlaiset intiaanimKosketinsoittaja vaihtoon

Kotimainen folk-vaikutteista metallia soittava Ensiferum parahti ilmoille surusanoman, sillä bändin kosketinsoittajana jo kauan toiminut Meiju Enho päätti erota yhtyeestä. Enhua on paikannut jo alkuvuodesta lähtien Exsecratus-nimisen rytmiryhmän Emmi Silvennoinen, joka tulee myös tulevaisuudessa soittamaan Ensiferumin live-esiintymisissä kunnes toisin ilmoitetaan. Meiju Enho kirjoittaa ryhmän nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa, että nyt lähes kuusi vuotta kestäneen urakan jälkeen on tullut esiin sopiva hetki poistua taistelusta ja jonkun muun on aika ottaa hänen paikkansa Ensiferumissa. Nainen kertoo vuosien olleen raskaita ja unohtumattomia. Hän on nyt rättiväsynyt annettuaan orkesterille 100 %:n panostuksen kiertueiden, keikkojen ja studiotyöskentelyjen aikana.

Ex-kosketinsoittaja kirjoittaa Ensiferumin nettisivuilla lisäksi, että:

Tunnen suurta kiitollisuutta kaikkia teitä faneja ja ystäviä kohtaan, jotka olette minua matkan varrella tukeneet. Haluan kiittää Markusta, Samia, Jannea ja Peteä todella motivoivasta bändihengestä ja kaikista unohtumattomista hetkistä. Olette minulle kuin veljiä!

Toivotan onnea ja kestävyyttä seuraajalleni ja soturihenkeä kaikille Ensiferumin kuuntelijoille. Niin kauan kuin maailmassa riittää hyvää olutta, ei voi todella antaa periksi.

Ensiferum kipusi hiljattain Saksan albumilistan sijalle n:o 37 uransa kolmannella pitkäsoitollaan, joka tunnetaan nimellä “Victory Songs”. Kiekko debytoi myös täällä Suomessa virallisen albumilistan sijalle 6. Bändi äänitti “Victory Songs” -riekaleensa helsinkiläisen Sonic Pump Studioiden tiloissa yhdessä tuottaja Janne Joutsenniemen valvovan silmän alla. Kiekosta julkaistiin normaalin painoksen lisäksi rajoitettu erikoiseversio, mikä sisältää bonuskappaleen “Lady in Black” sekä kokonaisen bonus-DVD:n.

Bändi on aikaisemminkin tahkonnut meriittiä jos jonkinmoista albumilistojen suunnilla, sillä viime vuoden puolella bändi pääsi “10th Anniversary Live” -julkaisullaan musiikki-DVD-listan toiselel sijalle. Kiekko äänitettiin bändin 10-vuotisjuhlakeikasta, minkä yhtye soitti 31. joulukuuta vuonna 2005 Helsingin Nosturissa.

Ensiferum on:

  • Petri Lindroos (kitara ja laulu)
  • Markus Toivonen (kitara ja laulu)
  • Sami Hinkka (basso ja laulu)
  • Janne Parviainen (rummut)
  • Emmi Silvennoinen (syntikat, live-esiintymisissä)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 192 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.