Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Mokomalta akustinen "Varjopuoli" marraskuussa.

 • Julkaistiin maanantaina 10.10.2011.
 • Luettu 1202 kertaa
 • Bändit:

"Varjopuoli"-albumin etukannessa punertava tausta, jota avsten piirretty omakotitalo. Talon katto on rikki.Julkaistaan 2.11.2011

Suomimetallibändi Mokoma kertoi viime tiistaina nettisivujensa "Seittimestarin" välityksellä astuneen ulos mukavuusalueeltaan ja äänittäneen loppukesästä aikaisemmin julkaistuista Mokoma-biiseistä akustisia sovituksia. Olemme soittaneet akustisia tulkintoja kappaleistamme erinäisissä kissanristiäisissä jo muutaman vuoden ajan. Ihmiset ovat keikkojen jälkeen kyselleet akustista levyä sen verran hanakasti, että rohkaistuimme lopulta tarttumaan akkareihin oikein tositarkoituksella. Luotamme siihen, että sävellykset ja etenkin Markon tekstit pääsevät tässä muodossa tuoreella tavalla esiin, Mokoman kitaristi Tuomo Saikkonen kertoo. Akustinen albumi on nimeltään "Varjopuoli". Se äänitettiin Tampereella sijaitsevassa The Sound of JJ -studiossa tuottaja Jarkko Martikaisen kanssa.

"Varjopuoli"-albumilla kuullaan aikaisemmin valmistuneiden biisien lisäksi uusi "Sydän Paikallaan" -niminen kappale. Sen sävelsi yhtyeen vokalisti Marko Annala. Kiekolla kuullaan vierailevana muusikkona, kosketinsoittajana, Medeian Laura Dziadulewiczia sekä viulisti Pekka Kuusistoa.

"Varjopuoli"-albumin kappaleet:

 1. Ei Kahta Sanaa (Ilman Kolmatta)
 2. Mene Ja Tiedä
 3. Haudan Takaa
 4. Kuu Saa Valtansa Auringolta
 5. Kiellän Itseni
 6. Hei Hei Heinäkuu
 7. Sydän Paikallaan
 8. En Elä Talven Yli
 9. Sinä Riität
 10. Nujerra Ihminen
 11. Silmäterä
 12. Valapatto
 13. Sydänjuuret
 14. Kurjen Laulu (bonuskappale)
 15. Toista Maata (bonuskappale)

Akustisesta kiekosta julkaistaan CD-vaihtoehdon lisäksi vinyylipainos ja parilla bonusraidalla täytetty pahvikantinen CD-versio. Mokoman toistaiseksi uusin metallialbumi on viime vuoden keväällä julkaistu "Sydänjuuret". Vanhaa ja uutta Mokomaa kuullaan lokakuun lopussa käynnistyvällä Akustinen Sähkökatko 2011 -kiertueella. Se sisältää 16 keikkaa eri puolilla tasavaltaa.

Mokoma on:

 • Marko Annala (laulu)
 • Tuomo Saikkonen (laulu ja kitara)
 • Kuisma Aalto (kitara ja laulu)
 • Santtu Hämäläinen (basso)
 • Janne Hyrkäs (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 161 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.