Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Synestesian debyytti lähestyy.

 • Julkaistiin sunnuntaina 02.11.2008.
 • Luettu 904 kertaa
 • Bändit:

Kansalaiset ja kansattomat! On tullut aika paljastaa lisää pintaa Synestesian ja Kampas Recordsin yhteistyöstä. Kuten jotkut teistä jo saattavat tietää, Synestesia on sisäistynyt studioon puuhaamaan tulevan täyspitkänsä mittaista laatukiekkoa. Äärettömän raskas ja miehinen työ tulee kestämään tovin, mutta Sinulla ystävämme on mahdollisuus vakoilla veikkojen työsarkaa uuden keksinnön, Internetin, kautta. Piipahda täällä ja voit kokea sekä teksti-, että videoformaatin taian asian tiimoilta.

Synestesian uuden julkaisun nimi tulee olemaan “Feeniks”. Julkaisupäivä on enteellisesti perjantai 13. maaliskuuta tulevaa vuotta. Bändin tuorein musiikillinen ulosanti, EP-levy “Ihmisen nimeen”, julkaistiin vuonna 2007. Äänitteen yhtye nauhoitti kesäll 2007 Jori Haukion studioilla ja osittain myös Palmgren-konservatoriun uumenissa. Haukio miksasi levyn ja Turkka Holmqvist masteroi sen.

Ennen “Ihmisen nimeen” -kiekkoa Synestesia, joka on soittanut suomenkielistä metallimusiikkia vuodesta 2001, on julkaissut kolme muuta äänitettä. Maaliskuussa 2009 ilmestyvä “Feeniks” tulee olemaan Synestesian debyyttialbumi.

“Ihmisen nimeen” -EP:n kappaleet:

 1. Terrigenus
 2. Raadelma
 3. Korjuu
 4. Juuret tämän maan
 5. Corvus Monedula
 6. Särkynyt mies
 7. Ihmisen nimeen

Synestesia on:

 • Eero Hammais (basso)
 • Kalle Aaltonen (kitara)
 • Eero Kuusisto (laulu)
 • Jonne-Pekka Stenroos (kitara)
 • Timo Harju (rummut)

Bändi perustettiin Porissa vuonna 2001 Eero Kuusiston ja Timo Harjun toimesta. Kaksikon seuraksi liittyivät pian kitaristit Jonne-Pekka Stenroos ja Kalle Aaltonen. Yhtyeen ensimmäinen julkaisu, “Talvimyrkky”-demo, ilmestyi vuoden 2002 puolella. Kiekon ilmestyttyä bändä teki muutamia keikkoja ja ryhtyi luomaan EP-levyä “Aikamme Orjat”, jonka Synestesia julkaisi kesällä 2003. Bänditoiminta jäi toviksi tauolle yhtyeen jäsenien siirryttyä suorittamaan asevelvollisuuttaan.

Jälleen vuoden 2006 puolella yhtyeen kokoonpano oli kasassa. Eero Kuusisto päätti noina päivinä ottaa hoitaakseen yksinomaan vokalistin toimen ja siten Eero Hammais värvättiin Synestesian vakituiseksi basistiksi. Bändi siirtyi kesäkuussa -06 nauhoittamaan “Heikkojen Herralle” -nimistä EP-kiekkoaan. Se on järjestyksessä kolmas Synestesian äänite. Jälleen kesäkuussa -07 bändi ryhtyi nauhoittelemaan uutta kiekkoa. Elokuussa samana vuonna “Ihmisen nimeen” -EP valmistui ja saman kuukauden puolen välin paikkeilla se myös julkaistiin. Kiekko on tällä hetkellä ladattavissa ilmaiseksi Synestesian virallisilta nettisivuilta. Äänitteen saama suosio kiinnitti myös Kampas Recordsin huomion Synestesiaan. Levy-yhtiö ja bändi solmivat sopimuksen marraskuussa 2007. Kampas tulee julkaisemaan suojattinsa esikoisalbumin maaliskuussa 2009.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 230 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.