Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Tristanian kitaristi erosi.

 • Julkaistiin maanantaina 12.05.2008.
 • Luettu 1033 kertaa
 • Bändit:

Tristania-bändin jäsenet seisovat rivissä, paitsi keulahahmo, joka on nainen, seisoo etualalla. Kuvakulma on ylhäältä, kierosta. Miehet ja nainen seisovat valkoisessa ympäristössä.Kakkoskitaristi erosi

Norjalainen Svein Terje Solvang ei enää pian kuulu Tristanian kokoonpanoon. Mieskitaristi päätti erota yhtyeestä aivan äskettäin, aivan yllättäen. Bändin miesvokalisti Østen Bergøyn kirjoittamassa jäähyväiskirjeessä hän kertoo, että viimeinen vuosi on ollut Tristanialle täynnä turbulenssia, kun rumpali on murjonut itseään ja naislaulajat lähteneet pakosalle. Hän uskoi ongelmien olevan jo taaksejäänyttä aikaa, mutta nyt Østen tilittää, että kun he valmistautuivat soittamaan Wave-Gotik-Treffen -goottifestivaalissa Saksan Leipzigissä, ja valmistelivat tulevaa latinalaisen-Amerikan alueelle tähdättyä kiertuetta, he kuulivat sattumalta kitaristi Svein Terje Solvangin aikeista erota bändin kokoonpanosta. Muusikon irtautuminen ryhmästä ei olisi voinut sattua pahempaan aikaan. Laulajan mukaan on liian myöhäistä lähteä hankkimaan korvaavaa kitaristia keikoille.

Svein Terje Solvang on bändin mieslaulajan mukaan hänelle kuin veli, mutta kitaristin tekemä tempaus tuntuu hänestä kuin häntä olisi tuikattu veitsellä selkään. Tulevat keikat joudutaan tekemään vain yhden kitaristin voimin. Anders Høyvik Hidlen harteilla on nyt turhan suuri taakka ainakin siihen asti, kunnes korvaava muusikko on löydetty Solvangin tilalle. Kitaristin eroaminen bändistä ei vaikuta Tristanian tulevaisuudensuunnitelmiin.

Tristania uutisoi edellisen vuoden syksyllä, että italialainen laulajatar Mariengela “Mary” Demurtas toimii jatkossa sen naislaulajana.

Tristania keikkailee:

 • 14. toukokuuta: Teatro Flores (Buenos Aires, Argentiina)
 • 16. toukokuuta: Hellooch (Curitiba, Brasilia)
 • 17. toukokuuta: AVR Festival (São Paulo, Brasilia)
 • 19. toukokuuta: El Huevo (Valparaiso, Chile)
 • 20. toukokuuta: Novedades (Santiago, Chile)
 • 21. toukokuuta: Sala 2 (Concepcion, Chile)
 • 23. toukokuuta: Ibex (Monterrey, Meksiko)
 • 25. toukokuuta: Hard Rock Live (Mexico City, Meksiko)
 • 12. heinäkuuta: Masters Of Rock (Vizovice, Tsekki)

Yhtyeen uusin albumi, “Illumination”, ilmestyi vuosi sitten tammikuussa SPV:n julkaisemana. Levy äänitettiin Saksanmaalla Woodhouse Studioiden tiloissa tuottaja Waldemar Sorychtan toimesta. Waldemar on aikaisemmin työstänyt myös goottimetallia soittavan Lacuna Coilin sekä Tiamatin musiikkia.

Tristania on:

 • Østen Bergøy (laulu)
 • Anders Høyvik Hidle (kitarat, sävellys ja laulu)
 • Mariangela “Mary” Demurtas (laulu)
 • Rune Østerhus (basso)
 • Kenneth Olsson (rummut)
 • Einar Moen (syntikka, ohjelmointi ja sävellys)
 • Svein Terje Solvang (kitara ja laulu)

Bändi perustettiin vuoden 1996 lopussa Morten Velandin, Einar Moen ja Kenneth Olssonin toimesta, kun muusikoiden aikaisempi bändiviritelmä, nimeltään Uzi Suicide oli päässyt hajoamaan. Myöhemmin kolmikon jatkoksi värvättiin Anders H. Hidle ja sitten Vibeke Stene, sitten basisti Rune Østerhus.

Vuonna 1997 toukokuussa Tristania julkaisi ensimmäisen EP-levynsä. Samana vuonna valmistui ja ilmestyi debyyttialbumikin, nimeltään “Widow’s Weeds”. Vuotta myöhemmin bändi kävi purkittamassa jo toisen studiotekeleen, jolle ristittiin nimeksi “Beyond the VEil”. Bändi kertoo viimeksi mainitun albumin kuvastavan parhaiten sen mielentilaa ja äänimaailmaa. Musiikki on tunnelmallista ja täynnä melodisia välisoittoja. Pian albumin ilmestymisen jälkeen Veland päätti erota yhtyeestä musiikillisten ristiriitojen takia.

Vuoden 2001 päivinä yhtyeeltä ulostui “World of Glass” -niminen ja järjestyksessä 3. pitkäsoitto. Kiekon kappaleissa korinalaulukohtaukset toteutti Trail of Tearsin tiimistä tuttu Ronny Thorsen. Puhtaat laulut lurautti Østen Bergøyn yhdessä Jan Kenneth Barkvedin kanssa. Tässä vaiheessa Østen Bergøysta tuli vakituinen jäsen Tristaniaan, samoin kuin Kjetil Ingebrethsenista. Kjetilille langetettiin korinalaulun hoitaminen.

Bändin neljäs studionauhoite, “Ashes”-albumi, julkaistiin vuonna 2005. Se on ensimmäinen Tristanian julkaisu SPV:lle sen jälkeen kun bändin levytyssopimus Napalm Recordsin kanssa umpeutui. Yhtye luonnehtii “Ashes”-opuksen olevan raskas goottimainen tekele, jossa bändi on rohjennut käyttää progressiivisiakin vaikutteita. Levyllä ei enää kuulla aikaisemmista biiseistä tuttuja kuorolauluosuuksia, jotka olivat Tristanian musiikkia leimaava tekijä albumeilla “World of Glass” ja “Beyond the Veil”. Eritäi lauluraitoja täydentävät “Ashes”-albumilla Einar Moen ja Anders Hidle. Kaksi albumilla kuultavaa kappaletta on Tristania.com-nettisivuston webmasterin kirjoittamia kappaleita. Kjartan Hermansen -nimisen webmasterin kynästä syntyneet värssyt ovat:

 • “Libre”
 • “Circus”

Albumilla kuultava biisi, nimittäin “The Wretched”, perustuu vahvasti Hermansenin kirjoittamaan runoon “Ascending: Descending”. Bändi itse kokee albumin olevan musiikillisesti ja sanoituksellisesti eräänlaisen yksinkertaistetun tyylin alku. Levyn kunniaksi yhtye lähti tekemään Euroopan-kiertuetta. Reissun aikana yhtyeen joukkoihin otettiin kakkoskitaristiksi Svein Terje Solvang. Hän oli aikaisemminkin tehnyt keikkakokoonpanossa itseään tunnetuksi. Vuoden 2005 toukokuussa hänet värvättiin vakituiseksi muusikoksi Tristanian joukkoihin.

Huhtikuussa 2006 Kjetil Ingebrethsen päätti erota orkesterista voidakseen keskittyä toisenlaisen musiikin kanssa työskentelemiseen. Vuotta myöhemmin Vibeke Stene erosi yhtyeestä, sillä nainen halusi ryhtyä toimimaan päätoimisesti laulunopettajana.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 565 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.