Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Unshine: "Dark Half Rising"

  • Julkaistiin keskiviikkona 06.03.2013.
  • Luettu 6459 kertaa
  • Bändit:

Piirros tai valokuva haukasta tai kotkasta, joka hyökkää villisian kimppuun. Kuvan alaosassa Unshine-logo, jonka alla lukee "Dark Half Rising" ilman lainausmerkkejä.Julkaistaan 23.8.2013

Suomalainen Unshine laittoi syyskuussa 2012 nimensä Massacre Recordsin kanssa hierottuun levytyssopimukseen. Se turvaa "Dark Half Rising" -nimisen albumin julkaisemisen. Kiekko oli suunniteltu syksyllä ilmestyväksi helmikuussa 2013, mutta nyt bändi varmisti kolmannen pitkäsoittonsa saapuvan ihmisten kuultavaksi 23. elokuuta. Albumin näyttävä kansitaide on Darkgroven toteuttama. Unshinen edellinen studioalbumi on vuonna 2008 ilmestynyt 11 biisin latinki "The Enigma of Immortals". Ryhmä on levyttänyt musiikkia vuodesta 2002 lähtien. Unshine nähdään yleisön edessä ensi kerran 23.3. Helsingin Paksu Klubin lavalla. Tuolloin musisoivat myös Shear sekä Lullacry, jotka nekin ovat Unshinen tapaan naisvokalistien johtamia.

Unshine ei ole vielä kertonut kolmannen albuminsa soittolistan yksityiskohtia. Sillä luultavasti kuullaan ainakin biisit "The Oat to Wilderness of Unredeemed Nature", "Idyl" ja "Defender of His Faith", "Their Horses Never Touch The Ground", "The Blood Of Ardennes" ja "Nadja’s Wailing About Coming Of The Frost" sekä "Ikuinen Taistelu".

"Dark Half Rising" -kiekon yksityiskohtia paljastettiin ensi kerran viime vuoden maaliskuussa, kun nettilehti Rock Overdosen Antonis "Jey Key Katsaros pääsi jututtamaan bändin jäseniä. Druidimetallin tekijäksi itsensä mieltävä Unshine paljasti uutukaisensa olevan heiltä ensimmäinen konseptialbumi. Biisien sanoitukset pyörivät tietyn keskusteeman ympärillä ja niihin liittyy eräitä historiallisia tositapahtumia. Musiikillisesti albumi on ehkä monipuolisinta musiikkia mitä Unshinelta on koskaan aikaisemmin kuultu.

Unshine on:

  • Susanna Vesilahti (laulu)
  • Harri Hautala (kitara ja syntetisaattori)
  • Jari Hautala (kitara)
  • Teemu Vähäkangas (basso)
  • Jukka Hantula (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 154 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.