Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Wolf: uusi basisti.

  • Julkaistiin maanantaina 23.07.2007.
  • Luettu 1190 kertaa
  • Bändit:

Wolf-bändin promokuva. Miehet istuvat mustavalkoisessa kuvassa lähteen ääressä, yhdellä miehistä on käsissään pääkallo.Wolf on neljäpäinen

Ruotsalainen metallibändi Wolf kertoo, että nyt kun basisti Mikael “Tormentor” Godingin kanssa on viety päätökseen, bändi voi ylpeänä tuoda esiin uuden bassotaiturin — mies tottelee nimeä Anders “Tornado” Modd. Wolf kertoo nauttineensa Godingin kanssa tekemästään viimeisestä keikasta Headbangers Open Air -festareilla. Nyt yhtye kiittää Tormentoria yhteisistä vuosista, omistautumisesta bändille, biisien kirjoittamisesta ja yhdessä juhlimisesta. Uusi basisti tulee toimimaan Wolfin kanssa jatkossa myös live-esiintymisssä. Anders on orkesterin mukaan erittäin taitava muusikko ja todellinen metallimusiikin ystävä. Bändiharjoitukset hänen kanssaan sujuivat moitteettomasti. Nyt Wolf on valmis iskostamaan sanomaansa Iso-Britannian suunnalla, jonne se lähtee elokuussa. Luvassa on esiintyminen Bloodstock-tapahtumassa. Bändi tekee myös muutaman pienemmän keikan Britanniassa.

Bändi lotkauttaa halunneensa värvätä basistikseen Municipal Waste -yhtyeen Philin, mutta kertoo ettei se onnistunut, sillä mieshän jo mättää metallia “persiitä potkivassa” bändissä.

Wolfin esiintyminen 6. päivä kesäkuuta Sweden Rock Festival -festareilla, mitä vietettiin Ruotsin Sölvesborgissa, taltioitiin Ruotsin kansallisen radiokanava P3 Rockin toimesta. Keikka on tarkoitus esittää myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Yhtyeen uusin albumi, “The Black Flame”, ääniteltiin Göteborgin Studio Fredmanissa. Kiekko on jatkoa ryhmän kolme vuotta sitten julkaisemalle “Evil Star” -albumille. Uusin opus on ensimmäinen levy, millä musisoi bändin uusi rumpali Tobias R Kellgren ja live-kitaristi Johannes Losbäck yhdessä perustajajäsenten Niklas Stålvind ja Mikael Godingin kanssa.

Wolf on:

  • Niklas “Viper Stålvind (laulu ja kitara)
  • Johannes “Axeman” Losbäck (kitara ja taustalaulu)
  • Tobias “Hammershark” Kellgren (rummut)
  • Anders “Tornado” Modd (basso, live-/sessiojäsen)

Yhtyeen tarina käynnistyi vuonna 1995 kun ruotsalaiset metallipäät Niklas Stålvind ja Mikael Goding päättivät muutaman oluen jälkeen perustaa heavy metal -bändin, joka kulkisi nimenomaan raskaan ja metallipitoisen musiikillisen virrassa. Kaksikko vahvisti rivejään värväämällä bändin kolmanneksi pyöräksi rumpali Daniel Berkvistin. Tällä kokoonpanolla Wolf ryhtyi musisoimaan.

Bändin ensimmäinen pitkäsoitto ilmestyi vuosituhannen alussa. Sen kansitaiteen loi tunnettu ruotsalainen kauhutaiteilija Hans Arnold. Kiekko sai median suunnalta mairittelevia arvosteluja. Yhtye pääsi sitten tekemään live-esiintymisiä festareille ja pienempiin tapahtumiin.

Vuonna 2002 miehet äänittivät “Black Wings” -albumin. Sen kansitaiteen luomistyössä hyväksikäytettiin Thomas Holmin -nimisen taiteilijan avuja. Tämän kiekon ilmestymisen jälkeen ryhmä runnoi mm. Sweden Rock Festivalin lavalle, kuin myös Saksan Wacken Open Air -festareille. Se myös teki kiertueen yhdessä Saxon-bändin kanssa.

Seuraava vaihe Wolfin uralla oli pääluvun kasvattaminen vielä yhdellä hengellä. He ottivat joukkoihinsa kitaristiksi Johannes Losbäckin, joka on entinen Decameronin ja Seventh Onen jäsen.

Vuoden 2004 käynnistyttyä bändi päätti reissata takaisin studiotiloihin äänittelemään seuraavaa teostaan. He palasivat Peter Tägtgrenin luo, jonka avustuksella “Evil Star” -albumi äänitettiin. Tämä levy toi yhtyeelle huomattavasti tunnettuutta ja vei bändin live-esiintymisten pitkään putkeen. Suosion huipulla pitkäaikainen rumpali Daniel Bergkvist päätti erota ryhmästä, mutta hän toimii silti edelleen epävirallisena jäsenenä. Uudeksi pellinpaukuttajaksi hankittiin Tobias R Kellgren.

Nyt Wolf kuuluu Century Media Recordsin suojelukseen. Bändi päästi viime vuoden kesällä irti “The Black Flame” -opuksen, johon manattiin menoa ja meininkiä Fredman Studion tiloissa yhdessä tuottaja Fredrik Nordströmin kanssa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri Ikonen julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 411 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.


getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);})();