Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Tristania: Year of the Rat.

 • Julkaistiin perjantaina 13.08.2010.
 • Luettu 1117 kertaa
 • Bändit:

Mustahiuksinen nainen pitelee käsiään korviensa päällä ja katselee alta kulmien. Taustalal näkyy koristeellinen tausta, joka on vasemmalta synkempi kuin oikealta. Tristanian logo valkoisella alaosassa.Julkaistaan 30.8.2010

Norjalainen italialaisella naislaulajalla toimiva Tristania lohkaisi juuri nettiin nähtäväksi musiikkivideon kappaleeseen “Year of the Rat”. Viiden minuutin pituinen klippi on ensimmäisiä biisejä, joita on tarjottu kuunneltavaksi goottimetallistien kuudennelta studioalbumilta, “Rubicon”-kiekolta, joka tullaan julkaisemaan eri puolilla maailmaa elokuun viimeisten päivien aikana. Teos ilmestyy itävaltalaisen Napalm Recordsin kautta ensimmäiseksi Espanjassa 25.8. ja Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Benelux-maissa, laulaja Mariangela Demurtasin kotimaassa Italiassa, sekä Ruotsissa 27. elokuuta. Elokuun viimeisellä viikolla opus leviää muuallekin Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Nyt esille laitetun musiikkivideon kuvasi ja tuotti Jakob Arevärn.

Goottimetallibändin kuudes pitkäsoitto on ensimmäinen Tristania-albumi, jossa kuullaan Mariangela Demurtasia naislaulajana. Lisäksi se on ensimmäinen, jossa Kjetil Nordhus hoitaa puhtaat mieslaulajan osuudet ja Gyri Smørdal Losnegaard kitaristin virkaa. Albumilla kuullaan myös sessiomuusikkona Tristanian vanhaa jäsentä Østen Bergøyta, joka poistui aikaisemmin rytmiryhmän vakituisesta muonavahvuudesta perheenlisäyksen vuoksi. Toistaiseksi ei ole tiedossa kuullaanko häntä jälleen live-esiintymisissäkin.

Tristanian “Rubicon”-albumista tehdään rajoitetun ensipainos, joka sisältää yhden sellaisen bonusviisun, jota ei todennäköisesti pääse kuuntelemaan muita väyliä pitkin. Albumin ensimmäiset 200 kopiota sisältävät bändijulisteen. Nyt 12 vuoden ajan toiminut yhtye käytti uutukaiskiekkonsa tuottamisessa osittain Waldemar Sorychtan apua. Sorychta on tehnyt nimeään tunnetuksi tuottamalla musiikkia Therionin, Moonspellin ja The Gatheringin joukoille.

“Rubicon”-albumin kappaleet:

 1. Year Of The Rat
 2. Protection
 3. Patriot Games
 4. The Passing
 5. Exile
 6. Sirens
 7. The Emerald Piper (bonuskappale)
 8. Vulture
 9. Amnesia
 10. Magical Fix
 11. Illumination

Tristania on:

 • Mariangela Demurtas (laulu)
 • Kjetil Nordhus (laulu)
 • Anders Høyvik Hidle (kitarat ja laulu)
 • Gyri Smørdal Losnegaard (kitarat)
 • Einar Moen (syntetisaattori)
 • Ole Vistnes (basso ja taustalaulu)
 • Tarald Lie (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 181 sanaa. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.